wtorek, 11 grudnia 2007

Ryba w sosie koperkowym

Składniki (porcja dla 2-3 osób)
- 600g mrożonego fileta z ryby ( np. mintaj lub panga)
- 200g marchewki
- 100g selera
- 1 duża cebula
- 150 g ziemniaków
- 200ml śmietany 18%
- Fix Knorr "Ryba w sosie koperkowym"
- pietruszka (świeża lub wysuszona)

Rybę rozmrażamy. W międzyczasie trzemy marchewkę i seler na tarce o grubych oczkach a cebulę kroimy w talarki. Ziemniaki obieramy i stawiamy na gazie. Piekarnich rozgrzewamy do 200°C. Fix mieszamy ze śmietaną. W naczyniu żaroodpornym układamy marchewę i seler, na to kładziemy rybę i z wierzchu smarujemy wymieszanym Fixem. Tak wszystko wkładamy do piekarnika na 20-25 minut. Oczywiście po uprzednim doprawieniu pieprzem i solą!

Smacznego!

Brak komentarzy: